Єпископ Шнайдер: поради для всіх вірних, які хочуть протистояти диктатурі
  • Срд, 15/09/2021 - 14:52

Від початку «ковідного» періоду єпископ Атаназій Шнайдер сміливо висловлюється на тему вакцин, пов’язаних з абортами, відверто протистоїть «санітарній диктатурі», яка встановлюється у багатьох країнах під прикриттям боротьби з COVID-19. У розмові з LifeSiteNews католицький пастир дав поради для всіх вірних, які хочуть протистояти диктатурі.

LSN: Які Ваші духовні поради для занепокоєних католиків? Я бачу багатьох, хто зараз дуже боїться ситуації, яка складається. Що б Ви їм радили робити?

Єпископ Шнайдер: По -перше, я дав би їм слово Господа нашого Ісуса Христа в Євангелії. Він каже: «Не бійся тих, хто вбиває твоє тіло, але бійся тих, хто візьме твою душу чи знищить її». Ми не повинні боятися уряду; ми повинні надати першість своїй душі, нашому духовному життю, молитовному життю з таїнствами, і тому ми повинні бути глибоко вкорінені у нашій молитві кожен день.

Ми повинні бути вкорінені у нашій вірі, у нашому переконанні, що наше життя в кінцевому підсумку в руках Бога, а не в руках уряду, навіть диктатури, навіть тоталітарної системи! Зрештою, наше життя в руках Бога, який є нашим небесним Батьком. Він є нашим Батьком навіть тоді, коли ми в певні періоди часу зазнаємо горя, коли нас переслідують і принижують, як при цій примусовій вакцинації. Це відносно короткий час, тому ми повинні дивитися ширше і дальше, тому що Бог дозволяє це в кінцевому підсумку тільки на благо нашої душі.

Святий Павло каже, що все сприятиме більшій користі тих, хто любить Бога, все сприятиме більшому благу для тих, хто любить Бога. Якщо ми вкорінені у своїй вірі, у довірі до Провидіння нашого небесного Батька, знаючи, що наше життя в Його руках, це повинно дати нам впевненість.

Ми знаємо нинішню санітарну диктатуру COVID, цей тоталітаризм короткий, він відносно короткий, це не вічність! Історія завжди показувала, що диктатури не тривали аж так довго, і Бог навіть покаже цим новим «санітарним диктаторам», що їхня влада обмежена. Ми повинні вірити, що Бог втрутиться в історію.

Ми також повинні глибоко зосередитися на тому факті, що, можливо, це заклик Бога до нас, щоб ми заглибилися у наше молитовне життя. Ми повинні поглибити наше таїнственне життя більш регулярною сповіддю, більш регулярним Причастям та молитвою. Можливо, нам слід бути більш об’єднаними з усіма тими, хто протистоїть цій диктатурі, щоб створити зв’язки.

Можливо, ці важкі часи - це можливість визнати Бога, бути вірним Йому. Але Бог настільки добрий, що Він завжди дарує необхідні благодаті, Він винагороджує нас у важкі часи і дає нам свою розраду. Це моє рішення і моя порада.