Єпископ Стрікленд: порнографія – справжня пандемія, про яку мало говорять
  • Втр, 28/02/2023 - 13:01

В останньому епізоді серії роздумів «Шоу єпископа Стрікленда» єпископ єпархії Тайлер, штат Техас, зазначає, що нечисті гріхи — це «духовний фентаніл», який руйнує нашу культуру. Єпископ Стрікленд порівняв це лихо з наркотиком, який зараз заповнює Сполучені Штати через південний кордон.

«Статеві відхилення, статеві гріхи, з якими ми маємо справу, — це духовний фентаніл, який небезпечніший за найгірший наркотик», — наголошує ієрарх. І ми повинні говорити вголос. Нам потрібно повертати людей до істини і говорити щоразу, коли ми бачимо, що культура все глибше і глибше занурюється в темряву через зло неправильно інтерпретованої сексуальності».

Єпископ Джозеф Стрікленд зазначає, що хвороба, яка вражає Церкву та сучасне суспільство, — це не лише гомосексуалізм, але й взагалі нечисті гріхи. Він шкодує про те, що багато ієрархів і пастирів «применшують» ці гріхи, в той час як вони руйнують життя подружжя, сім’ї та більших спільнот, вносячи безлад, що суперечить «красі», яку Творець створив у людській природі, яка приймає форму союзу одного чоловіка та однієї жінки для продовження роду.

«Порнографія — справжня пандемія, про яку дуже мало говорять, — продовжує ведучий подкасту. «Пандемія порнографії настільки руйнівна, і завдяки електронним пристроям та Інтернету вона гірша, ніж будь-коли. Це шкодить окремим людям, шкодить шлюбам, шкодить сім’ям. І все це свідчить про те, що Католицька Церква має рацію, кажучи, що сексуальні гріхи є руйнівними для людей, зазначає він.

Водночас єпископ Стрікленд звернув увагу на силу та доступність Божого Милосердя. Кожен гріх – це маленька зрада Господа. Але ми завжди можемо попросити вибачення. Це радість нашої віри, каже він. «Ми завжди повинні це пам’ятати». Якщо хтось зараз слухає і каже: «О, мої гріхи занадто великі», це ніколи не буде правдою. Бог завжди готовий пробачити нас. Ось чому Його Син помер на хресті і воскрес, щоб милосердя рясно лилося з боку Христа, каже він.