Єпископ віддає стовбурові клітини і рятує жінку, що хвора на рак
  • Втр, 24/12/2019 - 12:50

Єпископ Вільям Майкл Малві з Техасу переніс трансплантацію кісткового мозку і таким чином врятував життя матері трьох дітей. На початку року лікарі діагностували в жінки рак молочної залози, не даючи їй шансу на лікування. Техаське телебачення KZTV повідомило, що стовбурові клітини єпископа Малві майже ідентичні клітинам хворої жінки.

Єпископ єпархії Корпус-Крісті вже понад десять років зареєструвався в національній програмі донорів кісткового мозку «Be the Match». "Звістка про хвору жінку була наче пробудженням. Я майже забув, що зареєструвався як донор",- зізнався техаський єпископ. Він не зволікав ані хвилини, коли його повідомили, що саме його кістковий мозок може допомогти хворій, і негайно запропонував допомогу.

Водночас 70-річний єрарх зізнався, що хоча рішення було непростим, він вирішив, що якщо це може допомогти іншій людині, мусить це зробити, інформує wiara.pl.

В осіб, що хворіють на рак, неконтрольовано розмножуються білі кров’яні тільця, лейкоцити, виштовхуючи червоні тільця. Єдиним радикально ефективним лікуванням є трансплантація кісткового мозку, під час якої кровотворні стовбурові клітини беруть з кісткового мозку або крові донора та трансплантують хворій особі.