Єпископ, який не молиться, є єпископом тільки наполовину
  • Птн, 25/10/2013 - 11:31

«Любіть найперше ваших священиків і дияконів. Вони є вашими співробітниками, найближчими з найближчих. Ніколи не змушуйте священників чекати на аудієнцію – реагуйте негайно. Будьте близькими до них», – сказав Папа Франциск під час Літургії у ватиканській базиліці.

Під час Літургії відбулася єпископська хіротонія, яку Папа уділив двом дипломатам Ватикану: президенту Папської Церковної Академії (дипломатичної школи Ватикану) Джамп'єро Ґолдера та Апостольському Нунцію в Гані Жан-Марі Шпайху.

Папа римський не виголошував проповіді, натомість відправив обряд, пояснюючи його сенс. У декількох місцях Папа Франциск додав кілька слів від себе. Біля цитованого у вступі заохочення до близькості зі священиками, Папа звернув також особливу увагу на потребу молитви.

«Пам'ятайте, що перший конфлікт в Єрусалимській Церкві виник, коли єпископи мали настільки багато роботи, дбаючи про вдів та сиріт, що вирішили призначати для цього дияконів. – говорив Папа Франциск. – Чому це зробили? Щоб молитися і голосити Слово. Єпископ, який не молиться, є єпископом тільки наполовину. А якщо не молиться взагалі – стає світською людиною».

За матеріалами: info.wiara.pl