Єпископ Ян Собіло: Якщо влада не покається – їй буде «труба»
  • Чтв, 23/07/2015 - 22:03

Якщо влада не покається – їй буде «труба», – про це ствердив Преосвящений владика Ян Собіло, єпископ-помічник Харківсько-Запорізької єпархії Римо-Католицької Церкви у інтерв’ю для «Радіо Марія».

Відповідаючи на питання ведучого про ставлення до вимоги «Правого сектору» проведення референдуму про довіру владі, владика Собіло відповів:

«Ми бачимо, що народ України дав велику довіру президенту й уряду. І якщо б президент і уряд поводили себе дійсно з любов’ю і безкорисливим серцем допомагали людям, вони б зараз були найбільшими героями України. Вони на тарілочці отримали все – найбільш можливу довіру народу після Майдану. А зараз незадоволення людей є таким, якого не було навіть за Януковича.

І тому , хоч я не поділяю деяких форм діяльності «Правого сектору», мені не подобаються деякі підходи «Правого сектору» […], але це є крик суспільства, який «Правий сектор» озвучує. І тому питання перше: хто спровокував цю ситуацію? Явно видно промахи президента, уряду, Верховної ради[…], які не дивляться на те, наскільки важким зараз є життя людей: на фронті гинуть солдати, на фронт відправляємо солдатів без обмундирування, без бронежилетів. Скільки їх загинуло! Скільки молодих людей лежить зараз в могилах тільки тому, що президент відправив їх на фронт без належного обмундирування! А президент мав гроші, якими він міг вбрати і взути абсолютно усіх, кого він відправляв на фронт. Всі це знають. Всі про це говорять. Ця ситуація вже замордувала людей. І як писав у своєму відкритому листі владика Шикорадюк, люди вже не витримують.

Якщо зараз влада або не збере торби і не виїде чим скоріш в якусь країну, де зможе сховатися, або не змінить своє серце – буде біда. Я молюся, щоб одного дня зранку Порошенко встав і сказав: «Хлопці, я маю стільки мільярдів, я є олігархом, я маю також дружбанів при владі, ми награбували багато грошей і тепер хочемо гроші дати для людей. Нехай ремонтують дороги, нехай підвищують добробут». […]

Тому, якщо зараз не відбудеться навернення Порошенка, Яценюка і всіх їхніх дружбанів, всіх олігархів, якщо вони в найближчому часі не візьмуться за голову і не віддадуть у державну казну грошей, навіть якщо вони їх заробили чесно, за своїми мірками, буде трагедія.

Їх люди знайдуть і на Канарських островах, і привезуть їх з любої точки світу, тому що зараз світ – велике село. І не сховаються вони абсолютно ніде – ні у Венесуелі, ні в Москві, ні в Вашингтоні. Ніхто їх не зможе сховати.

Вчора «Правий сектор»(ще раз кажу: це організація, яка мені багато в чому не подобається) задзвонив у дзвін і включив червоне світло, що якщо хлопці, які зараз при владі не стануть на коліна і не зроблять іспит сумління, і завтра не перепросять народ і не розпочнуть нове життя у політичному плані, їм всім буде «труба». Народ просто не витримає. Це велика червона жарівка і сигнал для всіх», – сказав Владика.

Єпископ-помічник Ян СОБІЛО: "Якщо Президент і Прем'єр-міністр не покаються - буде трагедія" by Radio Maria Ukraine on Mixcloud