Єпископ Йосиф Мілян обговорив із чиновником Угорщини питання духовної опіки для українських мігрантів
  • Срд, 06/03/2019 - 09:31

5 березня 2019 року у Державному секретаріаті Міністерства людських ресурсів Угорщини відбулася робоча зустріч Голови Пастрально-міграційного відділу УГКЦ Єпископа Йосифа Міляна  і Держсекретаря Міклоша Шолтеса.

Під час зустрічі обговорювалися державно-церковні стосунки між УГКЦ та угорським урядом у сфері надання духовної опіки українським мігрантам, що прибувають до Угорщини, зокрема на працю. Також обговорювалося питання розвитку Церковної громади УГКЦ в Будапешті, християнської школи, мирянських організацій та католицького скаутського руху, що діють при українській парафії в Будапешті.

На зустрічі також порушувалося питання духовно-культурної співпраці між Україною та Угорщиною.

Голова ПМВ подякував держсекретарю за підтримку української греко-католицької громади, яка надходить з угорського бюджету. Владика Йосиф повідомив, що єпископи УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом прибудуть на Євхаристійний конгрес до Будапешту наступного року на запрошення кардинала Петера Ердо.

На зустрічі також були присутні: голова Товариства української культури в Угорщині Ярослава Хортяні та душпастир для українців греко-католиків Угорщини о. Дам’ян Габорій.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині