Єпископ Йосиф (Мілян) поділився з семінаристами-паломниками секретом щастя
  • Нед, 14/06/2015 - 20:32

Владика Йосиф розповів як бути щасливими! В суботу, 13 червня, на території Національного заповідника «Софія Київська», єпископ-помічник Київської архиєпархії, владика Йосиф (Мілян) промовляв до семінаристів УГКЦ з цілої України. Подія відбулося в контексті прощі семінаристів з усіх регіонів України з нагоди 1000-ліття відходу у вічність рівноапостольного князя Володимира.

Єпископ повітав усіх паломників та звернувся до семінаристів зі словом Божим: «Всі ми в цьому світі робимо певні старання, щоб бути щасливими. Шукаємо свого місця під сонцем і пробуємо жити згідно тих параметрів, згідно, яких буде певним наше щастя. Ми хочемо бути щасливі…».

Архиєрей навів фрагмент зі Святого Письма та вказав на джерело щастя: «В Кані Галилейскій, для запевнення щастя вистарчило одного речення Богородиці: «Що скаже вам, то робіть». Це все, що залишила Марія у Святому письмі для усіх нас – так коротко і так вдало. Так, як Вона це зробила в часі Благовіщення: «Нехай буде по слову твоєму». В тому короткому наставленні Марії криється глибокий зміст – те, що сказав нам Ісус Христос в Святому Письмі це має бути завдатком нашого щастя… Це ми маємо здійснити на практиці! Те, нащо звернула нам Богородиця в Кані Галилейській, має бути інструкцією, законом і програмою нашого життя» – наголосив владика.

«Ми сьогодні стоїмо перед найстаршим храмом українського християнства – вів далі проповідник. Стоїмо перед храмом, який будували хрестителі та просвітителі української землі. Стоїмо перед храмом, де Київське християнство залишило нам Оранту – «Непорушну стіну»… Вдивімося сьогодні в Її очі, в Її постать піднесених до неба – до Бога рук. Спробуймо сьогодні помолитися за непорушність Закону Божого на українських землях, за непорушність єдності Церкви Володимирового хрещення, за непорушність кордонів нашої землі і єдності всіх українських земель».

Запрошуючи увійти до храму «Софії», єпископ апелював: «Сьогодні увійдемо в храм Святої Софії Премудрості Божої – овіяний молитвою, спробою знищення нас як нації, як народу і християн. Але це храм, як символ непохитності і непорушності Божого Слова, Божої правди, істини і Церкви про, яку Ісус казав: «Ворота пекельні не подолають її». Спробуймо увійти в цей храм і стати перед Орантою київською, як перед особливою святинею нашої землі, нашого київського єдиного християнства, молячись за те щоб ми, як діти Церкви колись віддали хвалу Богу єдиним серцем і устами» – закликав архиєрей.

Усі семінаристи, мали нагоду ближче ознайомитись з Національним заповідником «Софія київська» та помолитись перед величною Орантою за мир та єдність України та Церкви Христової.