Єпископ Йосиф Мілян розділив радість Святого Вечора з родинами загиблих воїнів
  • Втр, 08/01/2019 - 11:00

6 січня 2019 року Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської Архиєпархії, в Ірпені спільно помолився та розділив радість Святого Вечора з родинами загиблих воїнів.

Як повідомив о. Віталій Воєца, військово-медичний капелан Київської Архиєпархії, особливим і приємним стало для місцевої громади те, що Владика Йосиф очолив Божественну Літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ м.Ірпінь, де благословив усіх присутніх на 2019 рік, прийняв від Ірпінських Пластунів Вифлеємський вогонь, освятив та роздав просфори до Святої Вечері: «Після цього ми вирушили до ресторану “Старий Млин”. В етнозалі, у родинному  колі наших друзів-родин полеглих воїнів з міста Ірпеня, Бучі, Коцюбинського, Гостомеля, Ворзеля та Києва ми спільно молилися, споживали 12 посних страв, колядували, дивилися мистецько-театральну програму та ділилися усім, що у кожного було на душі, згадуючи наших рідних, що відійшли у вічність…», – зазначив душпастир.

Висловлюючи слова вдячності священик сказав: «Найперше складаємо подяку Преосвященнішому Владиці Йосифу Міляну за Його присутність, благословення та надзвичайне слово до кожного з присутніх! Також за підтримку Департаменту Військового Капеланства УГКЦ, в особі о.Андрія Зелінського; Комісії військового капеланства Київської Архиєпархії УГКЦ в особі о. Юліана Шеремети, Комісії Охорони Здоров’я Київської Архиєпархії УГКЦ та п.Наталії Дубчак! Зокрема дякуємо добродіям п.Сергію Потапову, учасникам театру ляльок родин Потеряйків/Мамчурів, фотографу Юлії Ігнатєвій, керівництву ресторану “Старий Млин” м.Буча, о.Мирославу Латиннику та усім, хто у різний спосіб долучився до організації цього вечора! І тепер найбільша подяка нашим родинам полеглих воїнів, за їх присутність, мужність, любов та силу, яку вони мають у собі, даруючи себе кожному, хто цього потребує!», – наголосив о. Віталій.

На завершення заходу усім були роздані цікаві пам’ятні подарунки!

Більше фото ТУТ

Прес-служба Київської Архиєпархії