Єпископ Йосиф (Мілян): «Спробуймо бажати Бога так, як бажає повітря особа, яка занурена у воду»
  • Пон, 18/01/2016 - 18:38

18 січня 2016 р., напередодні празнику Богоявлення Господа нашого Ісуса Христа, Єпископ-помічник Київський Владика Йосиф (Мілян) в Патріаршому соборі Воскресіння Христового здійснив чин освячення Йорданської води.

Розпочали моління Царськими Часами, під час яких духовенство та вірні Київської архиєпархії УГКЦ молились та роздумували над псалмами та текстами зі Святого Письма. Опісля Владика Йосиф очолив Вечірню з Божественною Літургією Св. Василія Великого.

По завершенні Божественної Літургії Всі перейшли до притворної частини храму, де і відбувалось освячення води.

Освятивши воду, та окропивши нею присутніх, Архиєрей промовив до вірних та звернув їх увагу на переміні в кращу сторону власного життя: «Коли в християнстві хтось має стабільний стан, то це означає, якщо не прогрес у Бозі, то автоматичне падіння. Тягнімося до Бога як рослинка до сонця, будьмо спраглі благодатної вологи – Божої ласки на своєму житті. Спробуймо бажати Бога так, як особа яка занурена у воду, тягнеться до повітря. Тоді справді наше життя стане достойне Бога, тоді увійдемо в світло, яким є Бог, просвітимося Богом і Ним житимемо». – наголосив Єпископ

Опісля Владика з серця бажав усім Благодатних Богоявлінських празників: «Хай ця освячена нами, нашою молитвою і святим Духом Йорданська вода, буде тою самою, що змивала в часі хрещення Івана тих, які приходили очиститися і прилучитися до Бога. Хай ця Йорданська вода освятить і благословить наші помешкання, життєві дороги, родини, наш храм Святого Духа, котрим є кожна людина. Хай Господь благословить добрим здоров’ям і силою перемагати зло та ходити у світлі Божих заповідей».

На завершення Архиєрей уділив присутнім благословення, після чого вірні набирали в посудини освячену воду, яку понесли до своїх домівок, щоб освятити нею помешкання та поділитись нею із ближніми.