Єпископ Йосиф Мілян у Білій Церкві освятив парафіяльну каплицю
  • Птн, 04/05/2018 - 11:40

29 квітня 2018 року, Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, відвідав із душпастирським візитом парафію Блаженної княгині Ольги УГКЦ у місті Біла Церква.

Під час візиту Єпископ освятив парафіяльну каплицю на честь Блаженної княгині Ольги. Помолитися з нагоди освячення храму прийшло чимало парафіян і гостей громади.

Найменші парафіяни привітали Владику давнім українським звичаєм, вручили Йому хліб та сіль та просили благословення. Опісля Владика очолив чин благословення та Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні о. Євгена Мерімеріна, адміністратора парафії, о. Ігоря Гріщенка, о. Романа Улея, та протодиякона Михайла Продиуса.

Під час проповіді Архиєрей звернув увагу, що набагато гіршою від фізичної хвороби, є хвороба духовна: «Найчастіше ми не зауважуємо власний, духовний параліч, який зумовлений нашими гріхами та непослухом до Бога. В цьому разі наша віра є паралізованою і ми не помічаємо або, радше не хочемо помічати наших ближніх». Владика наголосив, що сьогоднішня подія є свідоцтвом віри парафіян, котрі хоч у невеликому приміщенні здійснюють власне духовне оздоровлення та свідчать віру ближнім, вказуючи на дорогу до святості прикладом власного життя. Архиєрей закликав вірних і надалі розвивати власну віру, якомога частіше приймаючи Святі Тайни в парафіяльному храмі.

По завершенні Літургії о. Євген подякував Єпископу за візит та очолену молитву: «Дякуємо Вам Преосвященний Владико за те, що прибули сьогодні до нас, щоб розділити з нами радість Христового Євангелія. Дякуємо, що завжди всіляко підтримуєте та сприяєте розвитку нашої парафії» – сказав священик.
Прес-служба Київської архиєпархії