Єпископ Йосиф Мілян уділив Тайну Хрещення бійцеві АТО
  • Пон, 20/06/2016 - 16:42

19 червня 2016 р., в Празник Зіслання Святого Духа, в Патріаршому соборі Воскресіння Христового, Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київський уділив Святу Тайну Хрещення і Миропомазання бійцеві АТО.

Як розповів брат Іван Жуган, семінарист Київської Трьохсвятительської духовної семінарії і хрещений батько новоосвітленого, провідуючи поранених бійців у місцях реабілітації, семінаристи КТДС часто спілкувались з військовими. В одному з госпіталів Києва вони познайомились з Олександром, який під час бойових дій на Сході України отримав важкі тілесні пораненя. Між ним зав’язалася тісна дружба, а невдовзі він повідомив, що бажає прийняти Святу Тайну Хрещення.

Відтак семінаристи звернулися до єпископа Йосифа Міляна та попросили його звершити це Таїнство.
Під час дійства владика зазначив, що сила Божої дії у нашому житті у великій мірі залежить від того, наскільки ми запрошуємо Бога до свого серця, щоб Він в нас царював і робив добрі зміни в нашому житті: “Якщо Бога поставити на перше місце, то все інше буде на властивому місці”, – наголосив архиєрей.

Звертаючись до охрещеного єпископ висловив сподівання, що Господь додасть йому сили піднятися на дусі і тілі: “Нехай Божа всеперемагаюча любов допоможе Вам жити повноцінним життям в любові до Бога і ближнього”, – побажав єпископ.