Єпископ Йосиф Мілян в Черкасах освятив наріжний камінь під будівництво нового храму УГКЦ
  • Пон, 19/06/2017 - 15:38

18 червня 2017 року Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, відвідав із душпастирським візитом громаду УГКЦ в Черкасах. Під час візиту Єпископ освятив наріжний камінь під будівництво нового храму УГКЦ.

У парафії Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ у Черкасах Єпископа чисельно зустріли місцеві греко-католики. Найменші парафіяни привітали Владику давнім українським звичаєм, вручили Йому хліб та сіль та просили благословення. Опісля Владика очолив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні о. Юліана Шеремети, пароха парафії, о. Юрія Голоднюка, Протопресвітера Черкаського, о. Романа Улея, та о. Андрія Чика.

Під час проповіді Архиєрей звернув увагу, що покликання перших апостолів у сучасному світі може здаватись нелогічним менеджментом Ісуса Христа: «Христос обирає, тих які є простими рибалками, які не мають вищої освіти, але вміють трудитись у своїй справі. Обирає тих, які готові покинути все та негайно піти за Його Словом. На голос Христа ці звичайні рибалки залишають все та від цього моменту стають рибалками людей. Людське око може не розуміти чому Господь обирає до такої великої місії простих рибалок. Проте, в Бога не має нічого неможливого. Бог цінує людський труд і готовність іти за Ним, а людині слід лише зробити перший крок», – зазначив Владика.

По завершенні Літургії о. Юліан подякував Єпископу за візит та очолену молитву, а також привітав Його з восьмиріччям з дня Архиєрейської хіротонії: «Дякуємо Вам Преосвященний Владико за те, що прибули сьогодні до нас, щоб розділити з нами радість Христового Євангелія. Дякуємо, що завжди всіляко підтримуєте та сприяєте розвитку нашої парафії. Враз з цим щиро дякуємо Богу за те, що вісім років тому наша Церква отримала в дар доброго Архиєрея у Вашій особі. Для мене завжди цінним є те, що я став першим рукоположеним Вами священиком. Нехай Господь дарує Вам усіх ласк та сил для дальшого служіння нашій Церкві та Народу», – побажав священик.

Опісля Єпископ освятив у парафії Наріжний камінь для майбутнього храму УГКЦ. Звертаючи увагу на цю подію Архиєрей зазначив: «Цими молитвами розпочинаємо будівництво величного храму – видимого знаку Божої присутності в цьому місці. Будуємо його з любові та на голос Того, хто кличе нас бути рибалками людей. Нехай цей храм буде тим місцем, де люди завжди отримуватимуть полегшу, мир та спокій. Нехай на цьому місці зростає віра нашого народу, аби приходячи сюди отримували більше любові, радості та позитиву», – наголосив Архиєрей.