Єпископ Йосиф (Мілян) відвідав військові госпіталі Києва
  • Птн, 09/12/2016 - 09:32

7 грудня 2016 року Преосвященний Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ у супроводі медичного капелана о. Віталія Воєци відвідав два військових госпіталі Києва: Центральний клінічний госпіталь Державної прикордонної служби України та Національний військово-медичний клінічний центр «Головний вйськовий клінічний госпіталь».

Зазначимо, що даний візит проходив в рамках співпраці Української Греко-Католицької Церкви з даними госпіталями, в яких з духовною опікою вже близько трьох років трудяться військово-медичні капелани о. Віталій Воєца, та о. Євген Чернюк.

Відвідини розпочалися з Центрального клінічного госпіталю Державної прикордонної служби України. Владика спершу провів зустріч з медичним персоналом госпіталю на чолі з начальником госпіталю полковником медичної служби Войтенко Світланою. Опісля Владика відвідав хворих прикордонників, та працівників медичного закладу.

Наступним об’єктом відвідин став Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь», в якому Єпископ відвідав поранених захисників України та ознайомився з історією закладу. Архиєрей також провів зустріч з начальником відділу по роботі з особовим складом, полковником Пєровим Геннадієм та начальником оперативно-медичного управління, полковником Лашином Олександром.

Окрім цього Владика передав бійцям подарунки надані БФ «Карітас-Київ», та особисто спілкувався з Героями України, яких запевнив у молитві за їх швидке одужання. Цього дня загалом було відвідано духовенством близько 150 пацієнтів згаданих медичних закладах.