Єпископ Йосиф Мілян вручив канонічні місії катехитам Київської архиєпархії
  • Втр, 26/09/2017 - 15:35

23 вересня 2017 року, Єпископ Йосиф Мілян, у Київській Трьохсвятительській духовній семінарії вручив канонічні місії катехитам Київської архиєпархії.

Цього дня у духовній семінарії відбулося одразу ж два заходи: вручення канонічних місій,  та семінар «Катехитичне служіння особам, які мають особливі потреби». Про це повідомляє прес-служба КТДС.

Спершу у нещодавно освяченому храмі Трьох Святителів, Єпископ-помічник Київської архиєпархії очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Під час проповіді владика заохотив усіх катехитів ревно виконувати Божу волю та відчуваючи насолоду від служіння, сподіватися на відповідну нагороду. Він зазначив, що катехитичне служіння можливо й не позначене такими труднощами та жертвами, які супроводжують воїна або медика на передовій АТО, але порівняв катехита з чоловіком, який ділиться кухликом води, що заспокоює спрагнену за Богом людську душу: «Цей кухлик, отриманий з рук катехита сьогодні, може стати твердою основою для звершення величних християнських подвигів у майбутньому», – зазначив Єпископ.  

По завершенні Літургії, катехитам урочисто вручили канонічні місії для навчання катехизму на 2017/2018 роки. Зазначимо, що цього року в Київській архиєпархії право на проведення катехитичного навчання отримали близько 80 осіб.

Далі в рамках семінару учасники слухали доповіді сестри Вероніки Донателло, відповідальної за катехитичне служіння для осіб з особливими потребами при Єпископській Конференції Італії. В рамках цих доповідей сестра поділилась своїм досвідом праці з дітьми-аутистами.

Прес-служба Київської архиєпархії