Єпископ Йосиф Мілян взяв участь у відкритті Форуму української молоді діаспори
  • Втр, 23/08/2016 - 15:57

Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київський, напередодні 25-ї річниці Незалежності України, перебуваючи з робочим візитом на Вінниччині, взяв участь у відкритті Форуму української молоді діаспори, який цими днями проходить у Вінниці.

З нагоди відкриття форуму Владика зачитав привітальне слово Блаженнішого Патріарха Святослава. Зазначимо, що oрганiзатoрoм заходу виступає Свiтoвий Кoнґрес Украïнських Мoлoдiжних Органiзацiй. Участь у ньому беруть представники з понад 30-ти країн світу.

В цей день Владика також взяв участь у відкритті меморіального комплексу  імені Миколи Леонтовича, великого українця, композитора, та автора всесвітньо відомого «Щедрика». Захід проходив у селі Марківка, Теплицького району, що на Вінниччині, де властиво народилась легендарна щедрівка, та де перебуваючи у гостях у батька обірвалось життя видатного композитора.

На завершення свого візиту до подільського краю Єпископ зустрівся з головою Вінницької облдержадміністрації Валерієм Коровієм. Як розповів о. Микола Дуркалець, протопресвітер Вінницький, під час зустрічі вони обговорили розвиток паломницького руху УГКЦ на Вінниччині.