Єпископ Йосиф Мілян взяв участь в П’ятому Національному молитовному сніданку
  • Птн, 03/06/2016 - 10:26

2 червня 2016 р. Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київський взяв участь в П’ятому Національному молитовному сніданку.

Як зауважив архиєрей, традиція проведення таких зустрічей сягає ще повоєнних часів, коли в Америці були започатковані молитовні сніданки, в яких брали участь Президент, Конгресмени Америки, представники різних конфесій та релігій, вчителі та прості люди. Ця традиція поширилась також на Європу, а відтак дійшла і України. Саме тому за словами владики, сьогодні в Українському домі в п’яте відбувся молитовний сніданок, в якому взяли участь; Президент, Голова Верховної Ради, Прем’єр-міністр України, та представники Церков та Релігійних організацій.

У зустрічі взяли участь загалом понад триста осіб, серед них також і конгресмени Америки, та представники структур Євросоюзу.

«Приємно було, що Український дім відповідав високому рівню організації цієї події. Це дійсно був сніданок у всьому його наповненні. Було приємно бути в цій атмосфері. Не думаю, що всі завжди мають нагоду помолитись перед споживанням їжі, а сьогодні така нагода була. Також приємно було чути свідчення американських конгресменів, які розповіли, що вони кожного четверга моляться, читають Святе Письмо, і щороку організовують молитовний сніданок, де говорять про Бога, Який є Джерелом натхнення, Дорогою, Правдою, і Життям.

Владика розповів, що приємно було спостерігати, що під час цього усі щиро говорили про Христа та про Божі істини: «Це була справді атмосфера своєрідного Великодня для законотворців, політиків та урядовців, які єдналися в молитві, свідченні віри, та спільним споживанням їжі. Було видно, що всі готувались до цього дня щоб виступити і говорити про фундаментальне і вічне – про Бога в житті України та у власному серці».

Єпископа також вразило свідчення представника Англії, який говорив: «Якщо людина пошанує Бога, то Бог пошанує людину. Якщо Україна пошанує Бога то Бог не залишить Україну».

Владика також зазначив: «Було приємно чути, що присутні повязували свої виступи та молитву з надію на краще майбутнє України: «Дай Боже щоби такий молитовний сніданок відбувся в серці кожної української родини», – наголосив архиєрей.

Під час зустрічі єпископ також особисто поспілкувався з багатьма політиками, дипломатами та близькими друзями.