Єпископ з Джібуті інкогніто приїжджає в Сомалі для опікування тамтешніх католиків
  • Птн, 25/07/2014 - 13:35

Єпископ Джорджіо Бертін (Giorgio Bertin), який очолює маленьку католицьку спільноту в Сомалі, розповів, що він приховує свій духовний сан, коли відвідує цю неспокійну африканську країну, в якій лютують бойовики-ісламісти.

«Коли я їду туди, я не маю ніяких зовнішніх ознак того, що я католицький єпископ чи християнин взагалі, тому що це надто небезпечно», - сказав єпископ. Єпископ Джорджіо Бертін, власна єпархія якого знаходиться в Джібуті, також є апостольським адміністратором єпархії Могадішо, у якої немає свого власного єпископа з того часу, коли архиєпископ П'єтро Коломбо (Pietro Colombo) був убитий в липні 1989 року.

Католицьке населення Сомалі фактично зникло після 25 років громадянської війни. Сьогодні країна відчуває нестачу в ефективному національному уряді. Конкуруючі між собою воєначальники та ісламські заколотники управляють більшою частиною території країни.

«Мій намір полягає в тому, щоб відновити постійну присутність Церкви в Сомалі, - сказав єпископ Бертін. Але поки немає державної влади та безпеки, ми неможимо повернутися сюди на постійній основі».