Єпископа Йосифа Міляна нагороджено відзнакою Міністерства оборони України
  • Срд, 16/01/2019 - 18:32

16 січня 2019 року, у Києві, Єпископу Йосифу Міляну було вручено відзнаку Міністерства оборони України – медаль «За сприяння Збройним Силам України». Раніше указ про нагороду підписав Міністр оборони України, генерал армії України Степан Полторак.

У відзнаці йдеться зокрема про таке: «За особистий внесок у справу розвитку Збройних Сил України, активну участь у військово-патріотичному вихованні української молоді, плідну громадську діяльність, високий професіоналізм та з нагоди Дня Збройних Сил України».

Від імені Міністра оборони України нагороду вручили полковник Циц Олександр Віталійович, заступник начальника Національного ВМКЦ «ГВКГ» з медичної частини та полковник Перов Генадій Борисович, начальник відділення по роботі з особовим складом Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь».

Отримуючи нагороду владика зазначив, що Він кожного разу переконується у тому, що намагання Української Греко-Католицької Церкви послужити рідному народові є на добрій дорозі: «Особливо ті, котрі покликані захищати мир і спокій у нашій державі дають мирному населенню працювати на розбудову Божого Царства, миру та добробут в рідній державі. Це має добрі наслідки для тих людей, які посвячуються служінню військового капеланства на фронті, в казармах і особливо там, де працюють люди для того, щоб повернути втрачене здоров’я внаслідок військових дій», – наголосив Єпископ.

Додаючи Владика також зауважив, що Бог у свій спосіб діє для того, щоб забезпечити людину перед різного роду викликами, та приводить кожного до мирного співіснування між собою: «Мене завжди дуже тішить, коли бачу, що представникам Церкви вдається реалізовувати Божий задум», – наголосив Владика.