Єпископат Франції: Аборт не є правом людини, але його порушенням
  • Втр, 25/11/2014 - 12:30

«Чи якесь право людини може бути засноване на запереченні права на життя інших людей, і це на початку їхнього існування? Усі пройшли через зародковий стан; хіба ми забули про це?».

Ці запитання містяться в заяві, яку опублікував 22 листопада голова робочої групи французького єпископату, що працює у сфері освітніх та соціальних проблем, пов'язаних з абортом. Єпископ Гі де Керімел видав їх у зв'язку із запланованим на середу, 26 листопада, голосуванням французького парламенту щодо резолюції про нібито «фундаментальне право на аборт» у Франції та у Європі. У пропонованому парламенту документі йдеться безпосередньо про «загальне право жінок вільно розпоряджатися своїм тілом, як необхідною умовою їхньої реальної рівності з чоловіками у розвиненому суспільстві.

Заява єпископату Франції вказує на фальсифікації у документі, який пропонують парламенту.

«Звичайно, пропагування свободи жінок та їхньої рівності з чоловіками – це слушна справа, але про яку свободу тут йдеться?» – запитує єпископ де Керімел. Він звертає увагу на складні переживання жінок, які вчинили аборт. «Для деяких з них – це справжнє пекло, а соціологи, психологи і психоаналітики, абсолютно незалежно від будь-яких релігійних посилань, знають про ці болючі ситуації, – йдеться в заяві. – Чи замовчуючи це або просто заперечуючи можна говорити про свободу?».

Французький єпископ наголошує, що неприпустимо розглядати вагітність як «агресію», що виправдало би вбивство нібито «агресора», яким є безневинна дитина в лоні матері.