Єпископат Польщі закликає збільшити кількість літургій у зв’язку з коронавірусом
  • Срд, 11/03/2020 - 11:46

Глава Конференції Єпископату Польщі Архиєпископ Станіслав Ґондецький закликав до збільшення кількості літургій у зв’язку з поширенням коронавірусу. Враховуючи поради Санітарної Служби, заради уникнення великого згромадження людей, у своїй заяві він просить, по можливості, збільшити кількість недільних літургій у храмах, щоб кількість вірних, які беруть участь у службах, відповідала санітарним нормам. 

Водночас Архиєпископ Ґондецький наголосив, що лікарні лікують хвороби тіла, а Церква слугує, зокрема, для лікування хвороб духа. “Тому немислимо, щоб ми не молилися у наших храмах”.

Глава Єпископату Польщі нагадав, що старші особи та хворі можуть залишитися вдома і дивитися трансляцію Божественних Літургій у неділю в ЗМІ.

“Нагадую, що немає вимоги під час св. Меси передавати знак миру подаванням руки”, – написав він

Архиєпископ Ґондецький попросив про молитву за померлих від коронавірусу. “Молімося за здоров’я для хворих, а також за лікарів, персонал медичних закладів і всі служб, які працюють задля стримування поширення цього вірусу.  Молімося за згасання епідемії. Згідно з Традицією Церкви заохочую особливо до молитви із проханням + “Святий Боже, Святий Кріпкий…”, – наголосив єрарх.