Єпископат РКЦ України: «Молімося одностайно про дар миру»
  • Пон, 24/01/2022 - 18:56

Заклик Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України до молитви та посту за мир в Україні. 

Шановні Отці та Богопосвячені Особи! Улюблені Брати і Сестри!

У важкий час, який переживає Україна, великою підтримкою нашого народу є солідарність Вселенської Церкви, а голос Папи Франциска, якому не байдужа наша доля, є особливо важливим. Виразом цього є заклик Папи до молитви за мир в Україні, звернений до всієї Церкви. У проханні Святішого Отця ми бачимо батьківську турботу, з якою він перебуває з нами, не лише як Глава Католицької Церкви, а й як голос сумління, який закликає поважати право на мир і свободу.

Ми вдячні Папі Франциску за таке ставлення і звернення, скероване до всього світу. Його голос – це волання від імені всіх нас, незалежно від приналежності до релігії, обряду чи політичних поглядів.

Як спільнота Римсько-Католицької Церкви в Україні, молімося одностайно про дар миру, як це було на протязі останніх років. Виразом єдності з усією Церквою, яка перебуває на молитві, від сьогодні нехай буде спів «Суплікації», яким ми завершуватимемо кожну Святу Месу, згадуючи слова Господа Ісуса: «Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам. Кожний бо, хто просить, одержує; хто шукає, знаходить; хто стукає, тому відчиняють» (Мт 7, 7-8).

Натомість в найближчу середу 26 січня, закликаємо до посту та молитви за мир. Просячи про цей один пісний день, заохочуємо Вас до його продовження кожної середи. Адже зречення поєднане з молитвою, сповненою довіри та простоти, зворушує Боже Серце.

До молитви за мир запрошуймо Пресвяту Діву Марію, наших Святих Покровителів, а серед них Святого Архангела Михаїла, Покровителя України.

Усім Вам на цей час великої всеукраїнської молитви благословляємо з усього серця.

Єпископи Римсько-Католицької Церкви України

Джерело: Католицький медіа-центр