Єпископат РКЦ України: «Не перестаємо благати Господа про сили в боротьбі та якнайшвидше припинення війни»
  • Срд, 24/08/2022 - 14:07

Звернення Конференції єпископів України з нагоди Дня Незалежності України.

Всечесні Отці та Богопосвячені Особи!

Улюблені у Христі Брати і Сестри!

У надзвичай складний час доводиться нам цьогоріч відзначати День Незалежності України. Свобода, вільність та незалежність ніколи не приходять легко. Сьогодні ж за право бути незалежними ми платимо високу ціну, захищаючи вже пів року нашу Батьківщину від широкомасштабного нападу агресора. Сьогодні увесь наш народ згуртувався у боротьбі за незалежність: захисники та захисниці Збройних Сил України, держслужбовці та дипломати, лікарі та медичні працівники, волонтери та підприємці. Усі, кому небайдужа доля та майбутнє Батьківщини на своєму місці докладають зусиль для перемоги та справедливого миру.

Ми, як люди віруючі в Триєдиного Бога, не перестаємо з довірою благати Господа про сили в боротьбі та якнайшвидше припинення війни. У щоденній молитві довіряймо Його милосердю військових, мешканців територій, які знаходяться під окупацією та загрожених авіаційними та ракетними обстрілами. Молімося за поранених та полонених. Допомагаймо та підтримуймо в міру наших можливостей тих, що змушені були покинути свої домівки. Благаймо Всемилостивого Отця прийняти до свого Дому в небі тих, які «душу й тіло свої положили за нашу свободу». Нехай Він змилосердиться над усіма загиблими в часі цих воєнних дій. Нехай Найсвятіше Серце Ісуса наповнить своєю близькістю та втіхою тих, які втратили своїх близьких. 

Не забуваймо й про постійну турботу про своє особисте навернення та гідне християнське життя. Адже, як повчає Книга Приповідок: «Господь молитву праведних вислуховує» (Прип 15,29) та «молитва праведних Йому угодна» (Прип 15,8). Шукаймо перш за все Божого Царства і його праведності (пор. Мт 6,33), поглиблюймо нашу віру, виражаймо нашу любов до Бога та ближнього нашими ділами. 

Просімо про заступництво Непорочне Серце Марії, якому ми 25 березня цього року разом з папою Франциском та всім католицьким світом присвятили нашу Батьківщину та Росію, просячи про благодать навернення. Не полишаймо практикування Перших п’яти субот місяця в намірі відшкодування за гріхи та блюзнірства проти Непорочного Серця Богородиці, як об’явила це Марія у Фатімі. 

Тому нехай добре і праведне життя, щира та ревна молитва, чесна та сумлінна праця кожного стане нашим щоденним вкладом у перемогу та мир.    

Благословення нашого Небесного Отця, який любить та бажає добра та вічного спасіння для кожної своєї дитини, нехай спочине на Україні та на всіх людях доброї волі.

24 серпня 2022 року 

№ 30 /2022

Ваші Єпископи