Єпископат РКЦ в Україні: 27 жовтня – молимось і постимо в намірі миру
  • Суб, 21/10/2023 - 14:42

Звернення Конференції Єпископів України з нагоди Дня покути і молитви за мир.

Дорогі Брати у священстві! 

Дорогі Богопосвячені особи! 

Дорогі Брати і Сестри у Христі! 

Відповідаючи на заклик Святішого Отця, який пролунав під час загальної аудієнції 18 жовтня прагнемо як Церква в Україні пережити 27 жовтня як День покути і молитви в намірі миру в усьому світі. Ми вже понад 600 днів страждаємо від війни на українській землі, а тепер і мешканці Палестини та інших куточків світу щораз сильніше досвідчують нищівну силу зброї та людської ненависті. Наша земля щораз більш кровоточить та стогне від болю. Не втрачаймо надії, а дивімося на Божого Сина, котрий сам погасив своєю Кров’ю людську ненависть.  

Заохочуємо священників у цей день звершити Святу Месу, використовуючи формуляр «Під час війни або заколотів» і там, де це можливо організувати у парафіяльних спільнотах адорацію Пресвятих Дарів та благальні молебні. Нехай цей день буде нагодою наблизитись до Христа та слухати Його Слово. 

Заохочуємо також, в міру своїх сил і можливостей, до посту на хлібі і воді в цей день. Відречення можуть мати також інший характер. Нехай цей день буде позначений вчинками милосердя. 

Ввіряємо Непорочному Серцю Богородиці справу миру в Україні та цілому світі й уділяємо своє пастирське благословення на цей час посиленої та ревної молитви. 

+ Віталій Скомаровський

Голова Конференції Єпископів РКЦ в Україні