Єпископи Аргентини з нагоди Різдва про працю та гідну зарплату
  • Пон, 26/12/2016 - 14:48

«Різдво, свято віри в родині, запрошує нас зміцнити наші міжособистісні стосунки і зворушитися цим лагідним Богом, який приходить у наші домівки, щоб залишитися в них», – такими словами аргентинські єпископи звернулися до вірних у своєму різдвяному посланні під назвою «Ісус приходить до нашої домівки, щоб залишитися в ній».

Після завершення засідання Постійної ради Єпископської Конференції, ієрархи скористалися нагодою різдвяних свят, щоб знову заявити про серйозну кризу у сфері економіки та працевлаштування, що заторкує аргентинські сім'ї. Як підкреслюють єпископи, важко повірити, що «на землі, обдарованій злаками», одному з трьох аргентинців не вистачає їжі, праці, гідної охорони здоров'я, освіти та рівних можливостей для розвитку. «Статистичні дані, – пишуть вони, – показують кількість бідних людей, але вони ніколи не зможуть відобразити біль, переживання та обурення батьків, які не можуть прогодувати свої сім'ї».

Ієрархи закликали посадовців економічної сфери вкладати гроші в створення гідних та добре оплачуваних місць праці. На їхню думку, «нечесні розрахунки, фінансові спекуляції і підпорядкування загального добра результам виборів, не відповідають сподіванням країни, а тільки завдають їй шкоду. У своєму посланні члени Єпископської Конференції Аргентини наполягають на необхідності розпочати відповідальний і постійний діалог, щоб зміцнити «крихке» соціальне співіснування.

«Ювілей Святого Року ще більше об'єднав нас з Папою Франциском, невтомним апостолом Божого Милосердя, – пишуть далі єпископи. – Ми вважаємо, що його вчення спонукає нас до того, щоб ми носили  віру в своїх руках, чинячи ними діла милосердя в обставинах багатьох людських страждань».

Провідники аргентинської Церкви пригадують також про благодать, отриману завдяки визнанню святості двох дітей цього народу: святого Хосе-дель-Росаріо Ґабріеля Брочеро і блаженної Марії Антонії де-Сан-Хосе. «Вони, – читаємо у посланні, – були гарячими проповідниками Євангелія і помічниками хворих, бідних та увязнених». Послання завершується побажанням щасливого Різдва і закликом до того, щоб ставати смиреннішою, очищеною і братерською Церквою.