Єпископи Австралії: «Повага аборигенів до землі навчає нас поваги до Створіння»
  • Пон, 21/07/2014 - 12:19

«Аборигени – модель шанобливого ставлення до Божого Створіння в сучасному світі», – головне послання Єпископської Конференції Австралії, яка видала спеціальне звернення з нагоди «Неділі аборигенів».

Єпископи видали цей документ, щоб в особливий спосіб підкреслити ту повагу, яку мають австралійські аборигени до землі. «Вони бачать у ній щось живе, щось, що є святим», – ідеться в документі. Представники Церкви в Австралії вважають, що в сучасному світі приклад шанобливого ставлення місцевих аборигенів заслуговує не лише на увагу, але повинен стати моделлю для наслідування для так званого цивілізованого світу і для цілої міжнародної спільноти. Єпископат підкреслює, що на відміну від розвиненого світу, поведінка і спосіб життя, цих, на перший погляд примітивних людей, не є загрозою для краси Богом створеного світу, а навпаки, їхній стиль життя вчить того як слід піклуватись власною країною та як захистити Землю і все, що її наповняє.

«Вони передають цю спадщину поваги до Землі з покоління в покоління, навчаючи прийдешні покоління знатності відповідати на запрошення Творця берегти і поважати Його створіння, – підкреслює Єпископська Конференція, додаючи, що – для цього слід навчитись також відкривати реальну Божу присутність в повсякденному житті».

На завершення єпископи наголосили на тому, що Церква в Австралії запрошує усіх вірних за прикладом св. Франциска відновити справжні відносити з Богом, людством та усім Створінням і за прикладом корінних австралійців, які є чудовим свідчення для всіх християнських громад, об’єднуючись у Євхаристії завжди пам’ятати, що приносимо до престолу дари хліба і вина, тобто землю та всі її створіння, як жертву Богові.