Єпископи Беніну закликали постити від брехні
  • Чтв, 21/03/2019 - 17:20

До посту «від брехні, що переповнює нас та отруює міжособистісні та суспільні взаємини» закликають єпископи Беніну в своєму посланні на Великий Піст. Ієрархи цієї західноафриканської країни заохочують вірних знайти час на перебування в тиші, аби почути Боже слово. В мовчанні, яке слід також поширити й на соціальні мережі, через які часто розповсюджуються легковажні або з сповнені ненависті послання.

Правда визволить вас

У документі, назва якого «Правда визволить вас», єпископи наголошують на тому, що Боже слово спроможне «перемінювати думки, слова та вчинки» не лише на особистому рівні, але й на суспільному. «Навіть і тоді, коли молитви й акти побожності є особистими, пов’язаними виключно з приватним простором, – пишуть вони, – життя вірою та християнськими цінностями повинно проявлятися в соціальному житті та в політичному заанґажуванні християнина».

Нагальність цього «заохочення до навернення» пояснюється тим, що «в політичній сфері спостерігаємо віддавання переваги брехні». «Повсюди в сучасному світі більшість громадян є свідками того, що їхні політичні лідери та представники влади дискредитують себе власними обманами».

Непроста передвиборча ситуація

Приготування саме такого послання пояснюється напруженням, яке переживає Бенін з огляду на парламентські вибори, заплановані на 28 квітня. Зокрема, Незалежна національна виборча комісія зареєструвала лише дві партії, наближені до президента, викликавши протести опозиції. Раніше єпископи вже оприлюднили окреме звернення до виборців, закликавши голосувати «згідно зі сумлінням», критикуючи «атмосферу страху», яка може стримати громадян від відвідування виборчих дільниць, підважуючи свободу висловлювання.