Єпископи Берегу Слонової Кістки попереджають про напруження в суспільстві
  • Чтв, 26/01/2017 - 11:27

Католицькі єпископи Берегу Слонової Кістки попереджають, що «згубний клімат» стоїть на заваді примиренню в цій африканській країні, яка з 2002 по 2011 переживала період політично-військової кризи.

«Відчуття розчарування і опору досі панує в серцях численних наших громадян», – йдеться у листі єпископів на завершення їх пленарної асамблеї.

Єпископи повідомляють, що сутички тривають, а суд над лідерами, які несуть відповідальність за минуле кровопролиття, викликає нове обурення, «замість того, щоб заспокоювати народ». Серед причин неспокою є триваючий досі суд над лідерами старого режиму колишнього президента. «Деяких з наших співвітчизників несправедливо утримують в тюрмах, а інші живуть у вигнанні», - пишуть єпископи. – «Багато молоді, яка мала надії на краще життя і підтримувала певних політиків, стає все більше розчарована і озлоблена», інформує Agenzia Fides.

«Цей згубний клімат, схоже на те, зможе серйозно підірвати усі досягнення та плоди наших зусиль», - зазначають єпископи, просячи керівництво держави «докласти більше зусиль до перерозподілу розвитку, до справедливого суду і сприяти поверненню вигнанців, надаючи їм усім гарантовану безпеку».

На завершення єпископи закликають «усіх членів суспільства до обговорення питань, пов’язаних із безпекою, вартістю життя, безробіттям серед молоді, умовами праці, заробітною платою і ін».