Єпископи Чехії висловили підтримку Бенедикту XVI
  • Суб, 12/02/2022 - 14:37

Єпископи Чехії та Моравії запевнили Папу-емерита Бенедикта XVI у своїй підтримці у важкій для нього ситуації. Вони також висловили «глибокий сум з приводу ганебних нападів» на його особу.

Від імені єпископату лист до Бенедикта XVI написав його глава архиєпископ Ян Граубнер. Він визнав, що нещодавній лист Папи-емерита справив на єпископів велике враження. Покора, поєднана з вдячністю Богові і людям для єпископів є прикладом для наслідування. «Твоє ставлення, - пише архиєпископ, - нагадує нам, що віднова Церкви вимагає не лише завзяття і достовірності, але й глибокої покори, що виходить від внутрішнього поєднання з Христом Спасителем, котрий став жертвою відкуплення за гріхи світу. Дякуємо Тобі за Твій приклад», - додає архиєпископ Граубнер.

Глава чеського єпископату також висловлює надію, що очищення Церкви буде також як поважати права жертв, так і обороняти тих, кого неправдиво обвинуватили. Він наголошує, що для цього необхідною є готовність усієї спільноти покутувати і відрікатись від усього, що порушує мораль.

На завершення листа архиєпископ запевняє Папу-емерита у молитві і бажає багато сил, щоб пережити цей важкий час. Він також дякує Бенедикту XVI за його багаторічне служіння, яке, як наголошує, принесе ще багато благословенних плодів.