Єпископи Чилі рішуче виступили проти одностатевих подруж
  • Чтв, 24/07/2014 - 16:13

Постійна Рада Конференції єпископату Чилі рішуче виступила проти спроби на законодавчому рівні прирівняти в цій країні гомосексуальні звʼязки із подружжям. Вже вкотре єрархи наголосили, що лише звʼязок між чоловіком і жінкою гарантує природну стабільність подружжя. Відповідно до Біблії і навчання Церкви, воно має також дві характерні і невідʼємні цінності: вимір єдності чоловіка та жінки, а також покликання народжувати дітей.

Чилійські єпископи вказують на те, що одностатевим звʼязкам не можна надавати такі ж юридичні привілеї як подружжю, оскільки в основі воно має бути початком нової сімʼї і передавати дар життя. Тому лише звʼязок, який задовільняє ці критерії і стає таким чином основною суспільною клітиною, повинен мати підтримку і оборону держави.

«Якщо дві особи хочуть жити разом і розділяти своє добро, якщо хочуть турбуватись про ту спадщину, яку залишать після себе, то можуть це зробити без жодних нових законів. Незалежно від нового законодавства, ми вважаємо, що необхідно подбати про ці групи, хоча вони й залишаються в меншості, щоб цих людей поважали і не дискримінували з огляду на їх статус. Зрештою, їм можна би було надати основне право на звʼязок, але в жодному разі не на подружжя», – йдеться в заяві єпископів Чилі. Вона вказують також на те, що подружжю, як основній суспільній клітині, гарантує охорону конституція.