Єпископи ДР Конго жаліють з приводу невдачі знайти політичний консенсус в країні
  • Срд, 26/04/2017 - 11:27

Католицькі єпископи Демократичної Республіки Конго закликали покласти край глухому куту, до якого дійшло в політичній ситуації країни, в результаті чого зриваються плани проведення цього року президентських виборів.

Наприкінці березня цього року католицькі єпископи відмовились від ролі посередництва в перемовинах між урядом президента Джозефа Кабіли і лідерами опозиції. Вони зазначили, що процес, який включав «Новорічну угоду» щодо проведення виборів в 2017 році, був зірваний.

Що більше, Кабіла в односторонньому порядку призначив Бруно Чібалу прем’єр-міністром уряду національної єдності, що єпископська конференція назвала «спотворенням» новорічних домовленостей. Відповідно до угоди, сторони мали дійти до консенсусу, однак Кабіла почав діяти наодинці після того, як лідери опозиції не змогли об’єднатись за кандидатом.

У ситуації, що склалась, Конференція католицьких єпископів ДР Конго закликає політичних і суспільних лідерів більше співпереживати із страждаючим народом Конго», інформує Agenzia Fides.