Єпископи Філіппін виступають проти повернення смертної кари
  • Втр, 23/08/2016 - 22:10

Відділ тюремного душпастирства при Єпископській конференції Філіппін видав книгу «Підтвердити вибір на користь життя», присвячений виправно-покаральному  правосуддю. Головна тема книги - відкидання страти. На 88 сторінках аналізуються проблеми, пов'язані із застосуванням вищої міри покарання, а також позитивні результати альтернативного, «зцілюючого» правосуддя.

Документ видано з метою привернути увагу громадськості до питання смертної кари на Філіппінах. Новий президент країни Родріго Дутерте має  намір відновити смертну кару через повішення, скасовану в 2006 році, для винних у таких злочинах, як незаконний обіг наркотиків, зґвалтування, вбивство і пограбування. Новообраний президент вирішив також уповноважити поліцейських відкривати вогонь на ураження під час операцій проти організованої злочинності.

У книзі містяться висловлювання Папи Франциска проти смертної кари і за поліпшення умов утримання ув'язнених. Єпископи Філіппін сподіваються, що це допоможе перемогти «культуру смерті» в країні. Книга, що вийшла накладом 3000 екземплярів, буде поширюватися у всіх державних установах.

Католицька Церква на Філіппінах не вперше висловлюється на цю тему. У 1966 році єпископи також видали книгу з нагоди введення смертної кари шляхом летальної ін'єкції для винних в особливо жорстоких злочинах.