Єпископи Філіппін закликали до 3-денного посту після богохульства президента
  • Втр, 10/07/2018 - 13:02

Католицькі єпископи Філіппін висловили звернення, в якому засудили «тих, хто осквернив Святе Боже Ім’я». Йдеться про висловлювання президента країни, котрий назвав Бога «дурним», а також про зростаючу хвилю насильства проти священиків.

Єпископи призначили 16 липня днем молитви і покути, а три дні 17-19 липня днями посту, молитви і покути.

Єпископи зазначають, що хочуть «прикликати Боже милосердя і справедливість на тих, хто осквернив Святе Боже Ім’я, тих, хто зводить наклепи і несе неправдиве свідчення, а також вбиває чи виправдовує вбивства як засіб боротьби з криміналітетом у нашій країні».

Вони також згадали про страждання тих, хто є християнином, оскільки такі розділення, висміювання, переслідування і навіть мучеництво, присутні зараз, не були відомими впродовж історії Церкви. Варто нагадати, що 10 червня на Філіппінах застрелили о. Річмонда Вілліфлор Ніло, котрий готувався до відправи Літургії. Це вже 3-ій католицький священик, вбитий у цій країні за останніх півроку.

22 червня президент країни Родріґо Дуерте у своїй промові зробив кілька антихристиянських заяв, в тому числі назвавши Бога «дурним». Після цього кілька місцевих єпископів в індивідуальному порядку засудили слова президента, назвавши їх «нетерпимими для нормальних, розумних людей», і такими, що переходять усі розумні межі.

У спільному зверненні до вірних єпископи наголосили, що «наша боротьба не є проти зброї і куль… боротьба, яку ми ведемо, є духовною».

Єпископи обрали день 16 липня тому, що на цей день випадає свято Матері Божої з гори Кармель, «гори, що асоціюється із відважним викликом пророка Ільї на захист Бога», інформує Catholic Herald.