Єпископи Франції відреагували на результати президентських виборів в першому турі
  • Втр, 25/04/2017 - 14:57

Конференція єпископів Франції видала заяву після першого туру голосування за президента, в результаті двома основними кандидатами на вибори 7 травня стати Еммануель Макрон та Марін Ле Пен.

Генеральний секретар єпископату о. Олів’є Рібадо Думас зазначив, що Церква не схвалює кандидатів, але пропонує принципи вибору на основі свого соціального вчення.

«Гідність нашого суспільства визначається повагою до найслабших його членів від початку їх життя до природної смерті», – зазначив він, закликаючи підтримувати в суспільстві сім’ю, солідарність з потребуючими, а також зменшення споживацтва заради збереження навколишнього середовища.

Стосовно міграції, він написав: «В той час, коли деякі країни приймають мільйони біженців, як може наша країна не приймати десятки тисяч цих жертв?»

Щодо питання європейської єдності – щодо якого позиції кандидатів різко відрізняються – священик закликав до «справжньої прихильності народів Європи до європейського проекту», однак також закликав Європу до більшої поваги національної ідентичності, відповідно до принципу субсидіарності», інформує Catholic Culture.