Єпископи і священики на Філіппінах отримують погрози смерті
  • Срд, 13/03/2019 - 17:44

Троє католицьких священиків, котрі висловлювали критику на адресу президента Дутере та хвилі вбивств, пов’язаної із наркоторгівлею, розповіли, що на їх адресу надходять погрози смерті. 11 березня під час прес-конференції вони зазначили, що їхнє життя - під загрозою.

«Нам «пощастило», що ми отримали погрози, на відміну від тисяч тих, кого вбили без попередження», - зазначили вони.

Уряд Філіппін визнає, що після початку операції по боротьбі з наркоторгівлею, що стартувала 1 липня 2016 р. з приходом до влади президента Дутерто, було вбито 5200 осіб, причетних до наркоторгівлі. Вони, однак, зазначають, що усі вони були вбиті, опираючись арешту.

Раніше про отримані погрози смерті заявили єпископ Пабло Вірґільйо Давід з Калукану та Архиєпископ Сократес Віллеґас з Лінгаєн-Даґупан, котрі неодноразово висловлювали критику поточного президента.

Представники влади запропонували надати охорону єпископам і духовенству, однак останні відмовились. Священики наголошують, що поліції слід більше захищати убогих представників населення.

Священики додали, що продовжуватимуть виступати проти вбивств, попри погрози, адже «висловлюватись проти зла є нашим моральним обов’язком».

Як нагадує Catholic Herald, у 2018 році на Філіппінах було вбито трьох католицьких священиків.