Єпископи і священики Судану не отримують паспортів і не мають правового статусу
  • Втр, 15/07/2014 - 14:26

Єпископи і священики, як і християни-миряни, в Судані живуть поза законом з моменту відділення Південного Судану. Про це розповів в інтерв'ю благодійній організації «Допомога Церкві в біді» єпископ південно-суданського дієцезії Тамбура-Ямбіо монсеньйор Ііборо Куссала.

«У Судані єпископи і священики знаходяться на нелегальному становищі. Коли ми стикаємося з чиновниками, вони підкреслюють, що християни користуються тими ж правами, як і всі їхні співвітчизники, але в юридичному плані нічого не змінилося. Єпископи і священики не отримують паспорти і не мають правового статусу. Звичайно, вони можуть залишити країну, але згодом їм може бути відмовлено у в'їзді. Священиків висилають, єпископи приречені на мовчання», - заявив південно-суданський єпископ.

Християни Судану можуть брати участь у богослужіннях, не побоюючись переслідувань. Але реальної свободи віросповідання в країні не існує, зазначив єрарх. Це довів випадок Меріам Ісхаг Ібрагім - один з багатьох, але єдиний, який став відомий громадськості.