Єпископи Європи на зустрічі у Мінську: «Церква вірить у молодь і ставиться до неї з повагою і довірою»
  • Пон, 02/10/2017 - 15:24

«Церква глибоко вірить у молодь і ставиться до неї з повагою і довірою, як мати до своїх дітей», – йдеться у заключному зверненні Ради Єпископських Конференцій Європи, опублікованому в Мінську під час щорічної Пленарної асамблеї. Питання молоді − тема наступного Папського синоду − було одним з головних питань зустрічі очільників Єпископських Конференцій Європи, яка проходила у столиці Білорусії з 28 вересня до 1 жовтня.

«Мінлива безформна культура, в якій ми живемо, доведений до відчаю повсюдний індивідуалізм, що породжує невпевненість і самотність, і деякі конфлікти і несправедливість, які до сих пір глибоко шкодять великому благу миру − це ті причини, − йдеться у зверненні, − які спонукають нас бути поруч з людьми і допомогти їм відчути, що Євангеліє є проголошенням великого «так» життю, любові, свободі, радості: це наше «так» Христу».

«Ми хотіли б, – підсумовують президенти Єпископських конференцій, − щоб слово Ісуса дійшло до серця Європи: "Не бійся, я з тобою". Не бійся, стара Європо, бути сама собою, віднови шлях отців, які мріяли, щоб ти стала домом народів і націй, родючою матір’ю дітей і цивілізацій, землею відкритого і повного гуманізму. Так, не бійся, довірся! Церква, з її глибоким досвідом людськості, є твоїм другом: з поглядом, зверненим до Христа, та Євангелієм в руці вона іде з тобою до майбутнього примирення, справедливості і миру».

Додамо, що Синод УГКЦ на зустрічі ієрархів Європи представляв Блаженніший Святослав. В рамках свого візиту він також мав нагоду відвітати та молитися разом з місцевою греко-католицькою спільнотою та висловити їм свою особисту підтримку та всієї УГКЦ.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі