Єпископи Індії за вивчення священних книг різних релігій у школах
  • Пон, 11/01/2016 - 22:21

Єпископи Індії домагаються того, щоб діти у всіх публічних школах країни мали можливість відвідувати заняття про різні релігії, а не лише про індуїзм. Проіндуїстична урядова Індійська Народна Партія роздумує над можливістю впровадити у всіх школах обов’язкове вивчення Бгаґавадґіти – основної священної книги індуїстичної традиції.

У 2014 році таку ідею почали розглядати після перемоги прем’єра Нарендри Моді. У штатах Харіана і Раджастан деякі представники місцевої влади вже оголосили про впровадження такої програми.

Однак, речник місцевого католицького єпископату о. Жанпракаш Топно зазначив, що найкращим вирішенням могло б стати об’єднання у шкільній програмі священних текстів всіх релігій. Отець підкреслив, що «в демократії не можна промувати однієї релігії, бо це не було б добре». На його думку, впровадження вивчення лише однієї обов’язкової святої книги порушить світський характер держави, а «вивчення у школах різних священних книг спричиниться до зміцнення інтеграції, миру і гармонії в країні».