Єпископи Коста-Рики в Папи Франциска
  • Срд, 15/02/2017 - 13:06

Найактуальнішим завданням Церкви в Коста-Риці й надалі залишається звіщення Божої любові кожній людині. На цьому наголосили костариканські єпископи, яких в рамках візиту «Ad limina apostolorum» –  «До Апостольських порогів» 13 лютого 2017 р. прийняв Папа Франциск.

Єпископи, серед іншого, наголосили на серйозних наслідках зростання насильства і загрозах, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків в країні, а також зростом економічної нерівновності, яка збільшує прірву між багатими і бідними мешканцями цієї країни Центральної Америки.
«Дбання про шлюб та сім'ю, кращу формацію віруючих, а також активнішого душпастирства покликань – це одні з найактуальніших  є одними з найбільш завдань, що стоять перед костариканською Церквою», – розповів єпископ Оскар Фернандес Ґульєн, віце-президент Єпископської  Конференції Коста-Рики.

«Проблеми не бракує, але деякі з них є серйознішими, ніж інші.  Нас турбує нестача священиків, адже для успішної душпастирської праці їх потрібно набагато більше. Активніше душпастирство покликань вже дало перші плоди», – розповів в інтерв’ю для Радіо Ватикані єпископ Гульєн. Ще одна проблема стосується майже всієї Латинської Церкви, а це те, що значна кількість охрищених людей не приступають до Святих Таїнств та не беруть участі в житті Церкви. Ми намагаємося  здійснювати вказівки Папи Франциска, який навчає, що Церква повинна вийти на периферії та нести людям радість Євангелія. Ми працюємо у всіх єпархіях та парафіях з людьми, заангажованими в церковне життя, які відзначаються сильною вірою і відповідною формацією.  Їх місія полягає в тому, щоб давати християнське свідчення в сімейному житті й на робочому місці, допомагаючи священикам та богопосвяченим особам. Ми дякували Вселенському Архиєреєві за стиль його понтифікату, такий близький до людей, зокрема до найбільш забутих та відкинених, а також і за те, що він ясно вказує нам це душпастирське завдання».

З кінцем січня 2017 року Святіший Отець наново розпочав приймати єпископів з різних країн світу з візитами «Аd limina аpostolorum», що були перервані від час Ювілейного Року Милосердя.

Пригадаємо, що кожних 5 років, або коли випадає можливість, католицькі єпископи з усього світу по черзі прибувають до Риму з візитом «Аd limina Apostolorum», що у перекладі з латинської мови означає «До апостольських порогів», даючи можливість зміцнити зв’язок і спілкування з місцевою Церквою та Апостольським Престолом. Цей візит включає зустріч з Папою, моління в римських базиліках, зустрічі з керівниками дикастерій Римської курії для обговорення «конкретних проблем» дієцезій та єпархій.