Єпископи Квебеку рішуче виступили проти закону про евтаназію
  • Нед, 08/06/2014 - 14:45

«Прийняття закону, що дозволяє евтаназію в кінці життя, як «медичну допомогу вмирання», пробуджує в нас глибоке розчарування і серйозне занепокоєння». Це слова єпископів Квебеку зі спеціальної заяви, виданої після того, як голова парламенту цієї канадської провінції підписав закон, що дозволяє евтаназію.

У заяві, яку підписав голова єпископату Квебеку, Архиєпископ П'єр-Андре Фурньє, читаємо, що розподіл голосів у Національних Зборах показав відсутність консенсусу місцевого суспільства в цій справі. Єрархи нагадують про очевидний біль і страждання, які відчувають особи в передсмертних станах, а відповідною реакцією суспільства і медицини має бути паліативна допомога. «Це найкращий спосіб полегшити страждання людини, що наближається до кінця свого життя, і допомогти їй пережити цей останній етап у повній людяності та гідності», – йдеться в заяві.

Єпископи висловили повну солідарність і підтримку всіх, хто займається паліативною допомогою. Вони також закликають увесь медичний персонал, який у новій ситуації зіткнеться з проханням про евтаназію, мати мужність і силу в таких випадках керуватися сумлінням. «Людське життя треба захищати і поважати аж до природного кінця. Евтаназія, навіть легалізована, повністю суперечить гідності життя і людини», – написав голова єпископату Квебеку.