Єпископи на чолі з Блаженнішим Святославом провели зустріч із душпастирями УГКЦ в Італії
  • Птн, 20/02/2015 - 14:10

У четвер ввечері, 19 лютого, у Римі в приміщеннях Патріаршого двору, що на площі Мадонна дей Монті, єпископи Синоду УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом провели зустріч із душпастирями УГКЦ в Італії.

На початку зустрічі Преосвященний владика Діонісій, Апостольський візитатор, подякував Главі та єпископам УГКЦ за надану можливістьпроведення зустрічі із священиками, які прибули до Рима з різних куточків Італії.

Після цього у своєму зверненні до душпастирів Блаженніший Святослав розповів про душпастирську ситуацію в Україні в умовах війни. Глава УГКЦ також висловив вдячність священикам за організацію волонтерського служіння в громадах УГКЦ в Італії та закликав до подальшої безперервної молитви за мир в Україні.

Окремим пунктом було обговорено подальші шляхи розвитку в Італії душпастирства дітей і молоді і, зокрема, щодо наступних кроків у створенні українських шкіл при церковних громадах.

«Мене повідомили про те, що на сьогоднішній день в Італії офіційно зареєстровано 19 000 українських дітей шкільного віку. Добрим вихованням та катехизацією ми повинні рятувати їх для українського народу та для української Церкви», - закликав Предстоятель УГКЦ.