Єпископи Німеччини проти торгівлі напередодні Різдва
  • Чтв, 09/11/2017 - 18:56

Німецькі єпископи ратують за заборону торгівлі напередодні Різдва Христового, адже цього року переддень свята припадає на неділю. Однак деякі місцеві магазини планують працювати, скоротивши лише час роботи.

За повідомленням німецького єпископату, нема потреби влаштовувати робочий день у неділю. До голосу ієрархів приєдналися також деякі профспілки й торгові мережі.

Дискусія про повну заборону недільної торгівлі триває в Німеччині вже давно. Здебільшого магазини цього дня не працюють, але певні торгові мережі дедалі частіше обходять ці правила.

Схожа ситуація може виникнути й у переддень цьогорічного  Різдва, який припадає на неділю. Католицька Церква в Німеччині рішуче заперечує можливість роботи магазинів 24 грудня. За словами прес-секретаря Конференції єпископів Німеччини Матіаса Копа, Церква наполягає на принциповому захисті неділі і свят. «Є цілий тиждень, щоби встигнути купити необхідне, зокрема в суботу напередодні Вігілії», – зазначив Коп.

Позицію Церкви в Німеччині підтримує Католицький рух роботодавців, проти роботи магазинів напередодні Різдва висловилися і профспілки.

За результатами останніх досліджень громадської думки для газети «Die Welt», аж 87% німців – супротивники ідеї відчинити магазини напередодні  Різдва Христового. Мережі супермаркетів «ALDI» і «Penny» оголосили, що 24 грудня їхні філії не працюватимуть.