Єпископи Нового Південного Уельсу про легалізацію евтаназії
  • Пон, 13/05/2013 - 11:26

"Співчуття не виражається у вбивстві тих, які страждають. Істинне співчуття має приводити до того, щоб ми робили все від нас залежне, аби допомогти людському  болю, самотності та страху", – так єпископи Нового Південного Уельсу відповіли на плани щодо легалізації евтаназії в австралійському штаті.

 

Як повідомляє Радіо Ватикану, минулого тижня сенатор Кейт Ферман представила власний проект закону, згідно з яким невиліковно хворі люди мають право просити лікаря допомогти у спричиненні їх передчасної смерті. Якби пацієнт виконував усі умови, описані в законі, медики були б зобов'язані надавати смертельну речовину, а при потребі особисто ввести її хворому.

 

Єпископи назвали цей документ непотрібним і небезпечним. Вони наголосили, що досвід інших країн показує, що впровадження такої можливості стає полем для зловживань і спричиняє те, що багатьох людей піддають евтаназії проти їхньої волі. "Немає гарантії, що на пацієнтів не чинитимуть тиск інші люди, або вони не почуватимуть себе надмірним тягарем", – йдеться у заяві.