Єпископи Панами розповіли Папі про приготування до Всесвітнього Дня Молоді 2019
  • Нед, 11/06/2017 - 11:44

У четвер, 8 червня 2017 р., Папа Франциск приймав єпископів Панами, які в ці дні перебувають у Ватикані з нагоди візиту ad Limina. Під час братньої зустрічі вони мали нагоду розповісти Святішому Отцеві про приготування до Всесвітнього Дня Молоді, що пройде в цій центральноамериканський країні в 2019 році.

Про це в інтерв’ю для Ватиканського Радіо розповів Голова Єпископської Конференції Панами архиєпископ Хосе Франсіско Ульоа Мендієта. Він зазначив, що під час зустрічі мова йшла про сім’ю, про гендерну ідеологію, яка загрожує соціальній реальності країни, а також про роль мирян у Церкві.

«Папа закликав нас не бути клерикальними і не вчиняти такими мирян, – сказав архиєпископ, – тобто спонукати мирян знаходити свою притаманну місію і свій голос в Церкві, отримані через Хрищення». За його словами, йшлося також про наступний Синод на тему молоді. В цьому контексті Глава Католицької Церкви запросив єпископів Панами прислухатися до молоді, і навіть до невіруючих, щоб зрозуміти, як вони сприймають себе та своє сьогодення.

Розповідаючи про молодь Панами і Південної Америки, архиєпископ Ульоа Мендієта висловив сподівання, що наступний Всесвітній День Молоді стане нагодою для прийняття важливих рішень, переосмислення власного покликання та власного місця у суспільстві.

За його словами, найбільшими проблемами центральноамериканської молоді є брак можливості навчатися та працювати. Бідність, відсутність робочих місць спонукають багатьох ризикувати своїм життям, щоб мігрувати в Північну Америку. Ще однією важливою проблемою є самотність молодих людей, поглинених в торгівлю наркотиками і в банди.

Архиєпископ також висловив сподівання, що Панама як країна на перехресті континентів та океанів, зможе стати центром єдності серед молоді. Він підкреслив, що цей Всесвітній день молоді буде мати також екуменічний характер. «Я вважаю, – сказав він, – що ми подамо великий знак єдності для світу і Латинської Америки, показуючи людям, що, незважаючи на відмінності, у нас є спільні цілі».