Єпископи Південної Африки: 1 з 5 дітей є жертвами сексуального зловживання
  • Срд, 24/05/2017 - 21:00

Відповідно до даних нещодавнього опитування, проведеного єпископами Південної Африки, кожна п’ята дитина цього регіону стала жертвою сексуального зловживання.

«Соціальні і людська ціна є величезною», – зазначив глава єпископату Південної Африки, Архиєпископ Стефен Брізлін з Кейп Тауну, у посланні, що засуджує насильство щодо дітей та жінок.

Він також зазначив, що зловживання алкоголем і наркотиками є причиною сексуального зловживання в багатьох випадках. «Участь в бандитських угрупуваннях є поширеним явищем і часто приводить до колективного насильства та групового зґвалтування», – додав він.

За словами Архиєпископа Брізліна, «нещодавній спалах насильства супроти жінок і дітей спричинив до того, що нація оніміла від шоку».

Вирішенням такої ситуації, на думку архиєпископа, не може бути лише репресія поліції та ув’язнення, інформує Agenzia Fides. «Нам слід повернутись до початків і подивитись на те, як ми соціалізуємо своїх дітей, якщо хочемо зупинити це насильство. Замість того, щоб вкладати величезні суми грошей в систему кримінальної справедливості та виправні установи, слід робити більший внесок у програми батьківства та підтримки. Необхідно втрутитись, щоб побороти нормалізацію насильства вдома, в школі, в церкві і наших спільнотах», – підсумував глава єпископату Південної Африки.