Єпископи Північної Ірландії: Любити свого ближнього означає голосувати з розумом
  • Пон, 27/02/2017 - 21:02

Напередодні виборів  у Північній Ірландії місцеві католицькі єпископи оприлюднили послання до вірних із роздумами над ситуацією, що стоїть перед виборцями, а також важливістю голосувати совістю.

«Окрім турботи про суспільство та його розвиток, Євангеліє вчить нас любити ближнього як себе самого, працювати заради добра усіх людей і кожного зокрема, бо усі ми є дійсно відповідальні за це», – зазначають єпископи, цитуючи Компендіум соціальної доктрини Церкви.

Послання підписав Архиєпископ Іемон Мартін, примас усієї Ірландії, а також інші провідні католицькі єпископи, інформує Catholic News Agency.

Вибори до Асамблеї Північної Ірландії мають відбутись 2 березня. Голосування за законодавчий орган цього регіону слідує політичним суперечкам стосовно розтрати коштів на програму опалення відновлювальною енергією.

На завершення листа єпископи запропонували перелік із 10 питань, сформованих на основі соціального вчення Церкви, які виборці повинні запитати своїх кандидатів перед тим, як за них голосувати.