Єпископи проти лібералізації закону про евтаназію в Канаді
  • Пон, 06/04/2020 - 19:39

Канадський уряд намагається лібералізувати закон про евтаназію, який діє в країні вже чотири роки. Якщо поправки набудуть чинності, Канада стане найбільш ліберальною країною щодо цього у світі. Досі смертельну ін'єкцію можна було робити лише смертельно хворій людині, смерть якої найближчим часом неминуча. Новий закон передбачає не лише евтаназію на прохання, але навіть для тих осіб, які не в змозі на це погодитися.

Канадські єпископи опублікували заяву, в якій виступають проти цього законопроекту. За словами Архиєпископа Річарда Ганьона, голови канадського єпископату, уряд не провів достатньо громадських консультацій з цього питання. Він також не розглядав питання про сприяння паліативній допомозі.

 «Ми надіємося на вірних з Канади та на всіх людей доброї волі, що дадуть знати членам парламенту, що вони не підтримують таке рішення. Багато осіб підтримують очевидне для нас рішення, тобто сприяння паліативній допомозі, яка є єдиним комплексним, етичним та прийнятним рішенням цих проблем, –каже Архиєпископ Ганьон. – Тоді як вбивство людини або участь у її самогубстві – це дії, які не можуть бути виправдані. Дуже багато канадців поділяють цю думку. Вони також бояться, що після введення нового закону з’являться зловживання, такі як евтаназія депресивних підлітків чи дітей. Я вважаю, що якщо уряд довідається про почуття громадян Канади щодо евтаназії, він буде готовий переглянути легітимність введення нового закону та ще раз проаналізувати питання евтаназії, ширше, глибше та неупереджено».