«Єпископи РКЦ та УГКЦ прагнуть спільно відзначити п’ятнадцяту річницю приїзду до України святого Папи Івана Павла II», - Глава УГКЦ
  • Чтв, 26/11/2015 - 16:23

Важливою темою нашого спільного обговорення було святкування Року Божого милосердя, який проголосив Папа Римський Франциск в усій Католицькій Церкві. Ми обмінялися різними ініціативами щодо його спільного пережиття, пригадуючи позитивну атмосферу останньої спільної конференції монашества УГКЦ та РКЦ, яка відбулася нещодавно. Тож, ми обговорили спільне відзначення в контексті Року Божого милосердя, п’ятнадцятої річниці приїзду до України святого Папи Івана Павла II. Ми прагнемо спільно відзначити цю подію, як у Києві, так і в Львові.

Крім усього, центральною темою обговорення став останній Папський синод про покликання християнської сім’ї в сучасному світі. «Тема сім’ї, подружжя, їх душпастирської опіки стало основою для дискусії в контексті останніх т. зв. «антидискримінаційних» змін до Кодексу законів про працю. Тож, ми намагалися зрозуміти, з одного боку, в якій ситуації ми знаходимося,  та те, як нам узгодити душпастирські ініціативи обох єпископатів РКЦ та УГКЦ. Варто зазначити, ми абсолютно єдині  щодо тактики захисту гідності подружжя та формулювання кращої програми приготування до подружнього життя, супроводу подружніх пар, зокрема в перші п’ять років», - додав він.

На переконання Блаженнішого Святослава, ця спільна зустріч була важлива і цікава, адже єпископи обох обрядів змогли разом узгодити свої дії на наступний рік.