Єпископи Швейцарії занепокоєні недостатнім захистом людського життя
  • Птн, 06/06/2014 - 15:59

«Суспільство є правдиво людське, коли борючись зі стражданням і хворобою може прийняти кожну людину з повагою до її гідності, а також подбати про місце для найменших і найслабших людей». Це один з ключових фрагментів кінцевого документу, який видала після пленарного засідання Конференція швейцарських єпископів. Єрархи зосередилися в ньому на потребі захисту життя від зачаття до природної смерті.

Це питання пов'язане з підготовленим у цій країні спірним законопроектом щодо передімплантаційної діагностики. Технічні можливості дозволяють аналізувати зародок зачатого in vitro ембріона до його імплантації в матку матері та виявити в нього можливі аномалії.

Єпископи чітко стверджують, що суспільство не стане кращим, коли дозволить вибір тільки найкращих ембріонів, і, отже, ліквідує інших. «Церква завжди виступала проти вибору, відбору та ліквідації людей, як способу прогресу. Ми із задоволенням приймаємо скерованість технічних можливостей щодо рішень, які захищають життя на всіх його стадіях», – написали єпископи.

Швейцарські єрархи закликають «зберегти і зміцнити культуру життя, що відповідає людській гідності». Вони також закликали організувати спеціальну сесію Комісії єпископату з біоетики і Відділу морального богослов'я та етики в університеті Фрайбурга. Його метою є поширення позиції Церкви щодо дару життя і медичних методів запліднення.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va