Єпископи США: аборт – це зиск, а не добро жінки
  • Срд, 08/07/2020 - 12:09

Перемогли економічні інтереси, а не правдива турбота про здоров’я та безпеку жінок – так єпископат США прокоментував останнє рішення Верховного суду в цій країні. Це стосується зміни закону про аборти в Луїзіані. Судді дійшли висновку, що лікарі, які роблять аборт, вже не мусять бути пов’язані з місцевою лікарнею, щоби там допомагати жінкам, які мали ускладнення після аборту.

Спрощення закону відбулося завдяки лише одному голосу (5: 4). Це відповідь на постулат проабортивних середовищ, які вважали, що такий захист здоров’я жінок суттєво ускладнює діяльність абортивних центрів. Однак офіційно сказано, що скасування обов'язку співпраці лікаря та лікарні мотивоване турботою про добро жінок та їхній вільний доступ до абортів. На це оманливе мислення вказав голова комісії з питань захисту життя при американському єпископаті. Він ствердив, що «аборт стає ще більш руйнівним, коли ігноруються основні принципи медичної допомоги та безпеки».

Архиєпископ Джозеф Ф. Науманн запевнив, що Церква не припинить своїх зусиль щодо захисту людського життя. Він нагадав, що здоров'я жінок важливіше, аніж інтереси абортивного бізнесу. Водночас єрарх закликав до молитви та продовження боротьби за справедливість для матерів та дітей. Він також оголосив, що захисники життя не матимуть спокою, поки Верховний суд не перегляне своїх рішень у справах, що легалізують аборт у США, та не визнає конституційне право на життя ненароджених людей.

За підрахунками з 1979 року, коли в США легалізували аборти за бажанням, вбито щонайменше 60 млн дітей.