Єпископи США і Канади посвятять свої народи Марії, Матері Церкви
  • Птн, 24/04/2020 - 16:53

Архиєпсикоп Хосе Гомез з Лос-Анджелесу запросив американських єпископів приєднатись до нього 1 травня і посвятити США Діві Марії, як відповідь на пандемію коронавірусу. Цей акт посвяти співпаде в часі з аналогічний актом посвяти, який проведуть єпископи Канади у своїй країні.

Архиєпископ Гомез надіслав листа усім американським єпископам 22 квітня, зазначаючи, що посвята Марії буде проведена під титулом «Марія, Мати Церкви». Він закликав їх приєднатись до нього в молитві 1 травня.

«Щороку Церква просить про особливе заступництво Матері Божої впродовж травня. Цього року ми ще більше прагнемо допомоги Богородиці, стоячи перед обличчям наслідків глобальної пандемії», - написав він.

«Обговоривши цю тему з проводом Конференції католицьких єпископів Канади та виконавчим комітетом єпископату США, ми погодились, що 1 травня 2020 – хороша нагода відновити посвяту США Богородиці під титулом «Марія, Мати Церкви» разом із нашими співбратами з Канади», - пояснив владика Гомез.

Як нагадує CNA, титул «Марія, Мати Церкви» надав Пресвятій Діві св. Папа Павло VI на Другому Ватиканському соборі, а день її урочистості був доданий до літургійного календаря у 2018 році.